Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2011 23:00 - Най-живописните пътища по света
Автор: todorakis Категория: Туризъм   
Прочетен: 3085 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.08.2011 23:01


 Понякога не само дестинацията има значение, но и самия път до там. Разбира се не говорим за някакви обикновени пътища, а за такива, които ще ви заредят допълнително с положителни емоции само докато карате по тях. Пресичащи планини, крайбрежни магистрали или временни черни трасета, някои водещи на никъде могат да ви възнаградят с невероятни гледки и запомнящи се пейзажи. Тук ще ви представим една шепа от най-живописните маршрути по света. 


Комб Лавал, 
Франция (Combe Laval)
Често наричан най-великолепния път във френските Алпи, Комб Лавал е построен през 1897 г. и първоначално е служил за транспортиране на дървесина. Днес той привлича главно велосипедисти, които са нетърпеливи да се изправят пред предизвикателството на стръмното изкачване и да бъдат възнаградени с внушаващите благоговение гледки на региона Веркорс (Vercors). Най-ефектния участък е между Св. Жан-ен-Роянс и Кол де ла Машин, където 
пътят пресича скалите образувайки серия от къси и тесни тунели. Дълъг почти 13 км Комб Лавал има впечатляващ декор от буйна, алпийска красота и главозамайваща височина. 
 

Високо алпийски път "Гросглокнер", Австрия (Grossglockner)
"Гросглокнер - колоездачния рай" е това, което можете да прочетете в брошура, описваща този път. Наистина, мотоциклетисти, които се борят смело с острите завои са честа гледка тук, но и автомобилистите са еднакво добре дошли. Пътят свързва провинциите Залцбург и Каринтия и носи името на най-високата планина в 
Австрия - Гросглокнер (3 798 метра). "Гросглокнер" е построен между 1930 и 1935 г. и има почти 1120 км2 площ. Целия път е осеян с 300 върха над 3000 м, 246 ледника, тучни долини и десетки хубави села, в които пътешествениците могат да хапнат и да пренощуват. Най-зрелищният участък е 75-километровата ивица от Брук до Хайлигенблут, където се намират най-хубавите места - две внушителни тераси, от които се откриват приковаващи панорамни изгледи – Еделвайс Шпице (2591 м) и Франц Йосиф Хое (2377 м). Пътят е отворен от май до ноември и е платен, но цялата тази алпийска красота ще ви накара да забравите за разходите. 
  

Айсфилдс Паркуей, Канада (Icefields Parkway)
Панорамния път Айсфилдс Паркуей, известен още като Highway 93, се намира в Алберта, 
Канада и е дълъг 230 км. Трасето пресича Канадските Скалисти планини и преминава през много национални паркове, богати на заснежени върхове, изумрудени езера и недокоснати долини, които са перфектен фон за едно пътуване. Айсфилдс Паркуей е завършен през 1940 година и днес е изключително натоварен през юли и август, когато по него се движат до 100 000 превозни средства на месец. Състои се главно от две платна, като на места има допълнителна лента за изпреварване. Екстремните метеорологични условия през зимата са често срещани в района, затова през този сезон веригите са задължителни със закон, като не е изключено и затваряне на пътя. Забранено е преминаването на търговски камиони, а ограничението на скоростта е 90 km. 
  

Пасифик Коуст Хайуей, САЩ (Pacific Coast Highway)
Макар и не толкова известен като историческия Route 66, Highway 1 често се нарежда на първо място сред американските шофьори. Дългата 1,055 км магистрала върви успоредно на тихоокеанското крайбрежие на Калифорния, като започва от Dana Point на юг, минава през Монтерей и Санта Круз на север и свършва близо до Leggett. Най-магнетичния участък е между историческите Монтерей и Моро Бей, където се откриват изумителни пейзажи. Многобройни площадки предоставят възможност за панорамни гледки към скалите и океана, а на места има и изградени пътеки надолу. 
  

Околовръстен път, Исландия 
Пленителния Околовръстен път (известен още като Route 1) е едно вълнуващо преживяване през суровата ирландска красота. Гейзери, водопади, фиорди, малки селца и самотни фарове са честа гледка докато карате по 1339 километровия път, който обикаля острова и свързва всички обитаеми части на страната. Въпреки, че е съставен само от 2 платна, по едно във всяка посока, той предоставя изобилие от възможности - можете да се насладите на викингския фолклор или да се потопите в някой от минералните басейни. 
  

Стелвио Пас, Италия (Stelvio Pass)
Велосипедисти проклинат късмета си всеки път, когато колоездачното състезание Giro d"Italia пресича прохода Стелвио, а автомобилистите са изправени пред предизвикателството на 60-те остри завоя. На 2757 метра надморска височина пътя е втория най-висок в 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: todorakis
Категория: Туризъм
Прочетен: 124469
Постинги: 44
Коментари: 41
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930