Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2013 21:45 - Балът – спомен завинаги
Автор: todorakis Категория: Забавление   
Прочетен: 1019 Коментари: 0 Гласове:
3



 Настъпва едно прекрасно и много специално време от годината – сезонът на абитуриентските балове. Тогава, когато порасналите деца празнуват старта си в живота на възрастните.

И гордо и смело, или напротив – плахо и несигурно, поемат кормилото на собствената си съдба. А от родителите и близките им се очаква само да ги подкрепят и да бъдат близо до тях, за да споделят щастието им и оптимизма за бъдните дни.

Абитуриентският бал изправя цялата рода на нокти месеци преди събитието. Близките на зрелостника трескаво се подготвят, правят се списъци с гости, прехвърлят се модни списания, изпразват се кредитни и дебитни карти.

Какво се случва обаче на самия абитуриентски бал? Какво предлагат реномираните заведения на еуфорично настроените зрелостници? Емоциите ли вземат връх, или от цялата суматоха „виновникът” не може да се наслади напълно на звездната вечер?

Тези въпроси решихме да зададем на Константин Андонов, управител по хранене в един от най-луксозните и големи хотели в столицата. Що се отнася до менюто, за средностатистическия българин то звучи повече от екзотично.

Поширано филе от пъстърва с ориз и див копър, пуешко на грил с рагу от грах, пюре от картофи и трюфели, пролетни зеленчуци в сметана, свински медальон с горски гъби, италианска полента и тиквички, студено шоколадово суфле със сироп от диви ягоди – това е само част от фантастичните блюда, които се сервират на абитуриентите в празничната вечер.

Дали между танците и наздравиците обаче имат време да ги опитат, – този въпрос е с отворен отговор. Според думите на събеседника ни преди години е било малко по-спокойно. Завършващите са танцували, пийвали, но и са имали време да похапнат.

„Сега нещата се поизмениха, абитуриентите почти не ядат, а гледат да са колкото се може по-дълго време на дансинга. Ето защо се промениха и нашите предложения и изненади за абитуриентските балове”. Създава се по-клубна обстановка, канят се балети и танцови състави, може да се подготви бюфет и въобще условията са доста гъвкави, за да задоволят и най-капризните изисквания.

Константин Андонов ни разкри още малко от магията, наречена абитуриентски бал – четири-пет големи хотела в София диктуват модата на незабравимата вечер. Те работят с големи компании, произвеждащи алкохол, и ги включват в програмата като промоция.

Абитуриентски Бал 2013-Солун-Паралия Катерини-Кавала

Например миналата година от известна марка уиски са осигурили хамър, който да превози абитуриентите от хотела до дискотеката. Оказва се, че манията да се ходи на бала със скъпа и луксозна кола се е превърнала в традиция, неподвластна на времето.

Константин Андонов сподели и интересна случка от суетнята покрай абитуриентските балове. Преди 2 години се събрали около 420 зрелостници, 380 от които момчета. За да разведрят обстановката, организаторите спешно поканили женски балет, който се погрижил за доброто настроение на представителите на силния пол.

„Когато има повече абитуриенти, става по-весело. От гледна точка на флиртовете например. Винаги гледаме съотношението между момичета и момчета да е по равно. Предварително се интересуваме какви са паралелките и т.н.

Освен това много от зрелостниците не искат да са само с хората, с които години наред са учили заедно, а и с други, за да се разнообрази атмосферата и остане незабравима”, сподели г-н Антонов. Някои училища и класове пък предпочитат да са сами, ето защо се предоставя и такава възможност в различните заведения, хотели и ресторанти.

Тежка е програмата на съвременния абитуриент. Със стилна или екстравагантна прическа, очарователен грим, перфектен тоалет, приповдигнато настроение, младият човек понякога забравя ограниченията и задръжките. А този ден е празник и няма да се повтори, ето защо трябва да имаме прекрасен спомен от него, да го носим винаги в сърцето и съзнанието си.

Така че - наздраве и умната!

Източник : Вестник "Животът днес"




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: todorakis
Категория: Туризъм
Прочетен: 124313
Постинги: 44
Коментари: 41
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930