Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2012 05:02 - „Тайните служби на Дядо Коледа 3D“ – коледната магия започва na 25-ти ноември
Автор: todorakis Категория: Туризъм   
Прочетен: 1446 Коментари: 0 Гласове:
0



imageНай-чаканият сезон е лятото.Време за плаж, море, почивка и забавления.Какво става обаче, когато лятото отмине?Всички започваме да поглеждаме календара и чакаме с нетърпение настъпването на Коледа. Магията, която носи този прекрасен празник, пълен със символика и незабравими мигове със близките ни. Магазините вече слагат коледната украса, започнаха празничните предложения и от всякъде валят коледни пожелания.Съвсем скоро ще стартира и заливането от всички телевизии с хубави коледни филми, в които основните проблеми са едни и същи, сюжетите предвидими, а краят ясен още от самото начало. Въпреки всичко тези филми се гледат и ще се гледат, може би заради магията на Коледа. В нея има нещо тайнствено, което не може да бъде обяснено с думи, то просто се чувства.


За да изпревари коледната вълна „Тайните служби на Дядо Коледа” се опитва още от сега да обере всички точки. С дългата си маркетингова стратегия, която започна още от лятото, филмът всъщност не си прави добра реклама. Смятам, че първите откъси, които се появиха във виртуалното пространство не бяха уместни и по никакъв начин не събудиха у мен интерес към него, даже обратното. Всъщност филма е много приятен и няма нищо общо с предварително видяното.Духът му не е пресъздаден в редицата реклами , в които се изливат части от филма, без да става ясно за какво става въпрос.

Анимацията е изпълнена с много смешни моменти, като дори при някои от тях не можех да си поема дъх. Най-апетитната хапка около сюжетът и е това, че получаваме отговор на въпросът – „Как Дядо Коледа успява да разнесе всичките 2 милиарда подаръка за една нощ?”. Динамика, забавления и много красиви цветове, какво може да искаме повече от една анимация? Визуално филмчето е красиво, но има какво още да се желае. Има голяма разлика между „Тайните служби на Дядо Коледа” и анимациите на Pixar например. Да екрана изобилства от множество реалистични кадри, които изглеждат невероятно, но има и такива, които изглеждат абсурдно. Най-неприятен външно е образът на Дядо Коледа, както и изкуствените уши на Артур, които стоят някак си неестествено. В другият край са образите на дядото на Артур и неговият брат, както и катерицата на дървото, която виждаме за около минута. Явно Холивуд имат афинитет към катеричките.


image


Третото измерение на филма е напълно излишно. Бих предпочел да гледам анимацията в класически вариант на 2D. 3-ката, която е добавена е само заради по-високата цена на билета, която ще дадат всички зажадняли за коледният дух. Има моменти във филма, в които дали си с очила или не няма никакво значение. Това може би е най-слабото звено. На него е обърнато най-малко внимание.

В самият филм има страхотни хрумвания, ще разберете как се измерва добротата на децата, как Дядо Коледа разнася подаръците и как елфите се групират и работят. Наистина интересни хрумвания. На излизане от салона се размислих и всъщност си дадох сметка, че в анимациите има вложен повече смисъл от колкото в 90% от блокбастърите и игралните филми, които излизат на екран. В тази анимация са залегнали решенията на много проблеми, които съпътстват всяко семейство по пътя към неговото развитие и мирно съжителство. В „Тайните служби на Дядо Коледа” са залегнали проблеми като пренебрегнатият син, нарцистичният баща, невинността и глуповитостта на най-малкият син, както и проблеми на дядото, които прехвърля своите проблемите върху другите. Ще видите и прекрасният финал на филма, който може да Ви разплаче и сякаш в този момент самата сцена подсказва какви са решенията на всички проблеми.


image


Коледни празници- 2011


Филмът е приятна изненада, която ще Ви очарова. Забавлението и приятните емоции са гарантирани.А като бонус феновете на Джъстин Бийбър ще видят новият му коледен клип преди филма image



image image image image image image image image

Източник: http://ivicotravel.wordpress.com/2011/11/20/%e2%80%9e%d1%82%d0%b0%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b6%d0%b1%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d1%8f%d0%b4%d0%be-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%b0-3d-%d0%ba%d0%be/



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: todorakis
Категория: Туризъм
Прочетен: 124330
Постинги: 44
Коментари: 41
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930