Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2010 11:43 - Палма де Майорка
Автор: todorakis Категория: Туризъм   
Прочетен: 4145 Коментари: 2 Гласове:
1



Малка виртуална екскурзия до Палма Де Майорка
image
Палма де Майорка, столицата на Балеарските острови, е най-големият град в Майорка, а населението на община Палма е около 400,000 души към началото на 2007 година. Половината от населението на Майорка живее в град Палма.

Градът заема североизточната част на края на един залив в югозападната част на остров Майорка. Общината има юрисдикция по отношение на архипелага Кабера, включително островите Кабрера, Конехера, Естелс, Империал, Родон, Форадада, Плана, и Побра.

image

Името Палма датира от римско селище на мястото на днешния град, макар и районът да е бил населен още през бронзовата епоха. В ранното средновековие е завладян от арабите, които го нарекли Мадина Майорка. През 1229 е завладян от крал Хайме I, владетел на Валенсия и Арагон, и се превръща във важен търговски ценър. Атаките от турски пирати през 17-ти век довеждат до близо век, в който града замира, завършил когато Карлос III започва търговия с Индия.

Градът се превръща в туристическа дестинация през 1950, като броя на туристите непрекъснато нараства през следващите петдесет години.

Какво да видите

image

Замъка на Белвер
е построен върху руините на мюсюлмански град. Той включва археологически музей и класически скулптури, както отлична гледка към залива. Отворен е през делничните дни от 8.00 ч. до 20:00 (от октомври до март) и от 8.00 ч. до 21:00 (от април до септември). Работи и в неделя и официалните празници от 10.00 часа до 17:00 (от октомври до март); от 10.00 часа до 19:00 (от април до юни); от 10.00 до 14:00 и 16:00 до 20:00 (от юли до август), както и от 10,00 ч. до 19:00 (септември). Входа е 2.10 евро за възрастни.

Пуебло Еспаньол е архитектурен музей, който е създаден като малко селце, съдържащо факсимилета от най-големите класически произведения на испанската архитектура. През седмицата има занаятчийски магазини, ресторанти и барове, работещи в самия музей. Работно време от 9.00 ч. до 19:00 Входът е 5 евро за възрастни и 3 евро за деца

.image

Ако обичате нощния живот, не пропускайте Пасео Маритимо, по протежение на морето в Палма. Клубовете работят до около 6 часа и не са прекалено пълни, почти до полунощ. Това е страхотно място да се наслаждавате на гледки, дори и да можете да остането , докато слънцето изгрява на острова.

С почти 80 красиви плажа, слънчевия остров Майорка има много и отлични съоръжения за плажуване, с фин, златист пясък. Някои от най-добрите плажове в Майорка могат да бъдат намерени на север и на североизток на острова, а също така около Бадия де Палма. Много от по-големите плажове имат ресторанти, барове и разнообразие от водни спортове. Има и много други по- уединени плажове и заливи в Майорка, въпреки че те може да се окажат трудни за намиране или достигане.

image

През лятото повечет от плажовете в Майорка имат спасители. Много от плажовe  имат маркирани граници за плуване маркирани с шамандури, но това не означава, че плуването извън тези райони е забранено. Там обикновено има информационните табла на входа на плаж, на които пише наличните съоръжения, като душове и инвалидни колички. Малките плажове в Майорка са без спасители, но плуването е безопасно и плажовете обикновено са разположени в малки заливи със спокойни води. Топлес слънчеви бани на плажа Майорка е приемлива и в курортите, хората са склонни да прекарват по-голямата част от времето си в бански.

Плажовете на Палма

Палма, столицата на остров Майорка има някой от най-добрите плажове. Местните специално се радват изключително мого на Кан Пере Антони, както и други плажове в района на Бадия де Палма.

Плажът Палма Нова

image

Палма Нова е безспорно един от най-добрите плажове на Бадия де Палма и въобще на остров Майорка. С гъста зелинина около плажа, която скрива много от големите хотели и сгради, той представлява изключително място дори за семейства.

Плажът Магалуф

Магалуф е един от най-страрите курорти в Майорка и продължава да бъде един от най-популярните на острова. Някой от екстрите, които предлага са воден парк (с чудесно водни пързалки), голям брой ресторанти, барове и живи нощни клубове.

Плажът Порталс Ноус

Плажът Порталс Ноус е разположен в тесен залив, с златен пясък и чудесни плажни съоражения. В близост се намира и Маринеланд (морската земя), което придава допълнителни атракции.

Плажът Кала Порталс Веллс

Този малък плаж на Майорка е останал недокоснат, а залива е едно от най-тихите места в региона, макар и понякога, особено лятото да е оживен с туристи.

Плажът Кала Майор

Малкият залив на Кала Майор на остров Майорка има златни пясъци, край които се намират къщи и хотели . Това е един от най-добрите плажове на Майорка.

Плажът ел Маго

Ел маго е единият от трите нудистки плажа на Майорка. Малкият плаж се намира в изолиран залив и вероятно е най-популярният нудистки плаж на острова.

Плажът с’Аренал

image

На източната част на Плата де Палма, този плаж е един от най-популярните курорти на острова. с’Аренал има чудесни плажни условия, както и увеселителен парк наречен Аквасити, който има пързалки, басейни и други забавления.

Плажът Кан Пастия

Местният плаж Кан Пастия е сходен на с’Аренал и има шезлонги и чадъри под наем. Има също така детска площадка, малко туристическо влкаче, което го свърза с района на с’Аренал в Майорка.

Плажът Платха де Палма

Дължината на този плаж е около 5 километра, а летния сезон може да е доста пренаселен. С чисти води и пясък, кафета, барове и клубове е лесно да се разбере защо е толкова популярен.



Тагове:   Палма,   Майорка,


Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - keyword ranking tool backlinks service
05.08.2011 16:48
cell phone service seo price <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> 10000 backlinks
цитирай
2. анонимен - link popularity backlink service
26.09.2011 23:42
backlink checker seo specialist <a href=http://xrumerservice.org>how to get backlinks</a> high pr backlinks
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: todorakis
Категория: Туризъм
Прочетен: 123849
Постинги: 44
Коментари: 41
Гласове: 30
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031